top of page
Zoeken
  • Cisca Rensen

Synthetische parfums

Bijgewerkt op: 25 jan. 2021

Het gebruik van synthetische parfums in onze zepen


Om onze zepen heerlijk te laten ruiken, gebruiken wij 2 soorten parfumstoffen: synthetische parfums en plantaardige (etherische oliën) parfums. In dit artikel ga ik dieper in op de synthetische parfums.


Synthetische parfum kan uit veel parfumgrondstoffen bestaan, dit kan variëren van enkele tot wel meer dan 300 parfumgrondstoffen.


Vele hiervan zijn van plantaardige oorsprong (bijvoorbeeld lavendelolie, rozenolie, patchoeli-olie, geraniumolie etc) en andere zijn chemisch bereid. Dit zijn de synthetische parfumgrondstoffen (huidinfo.nl).


Synthetische parfums zijn meestal een combinatie van plantaardige en synthetische parfumgrondstoffen.


Waarom gebruiken wij synthetische parfums?


De belangrijkste reden voor ons om synthetische parfumstoffen te gebruiken is het prijskaartje dat aan bepaalde plantaardige parfums hangt.

Een puur plantaardige Rozen of Jasmijn parfum is enorm duur, een stukje rozenzeep zou dan wel een erg hoge prijs hebben.

Een andere belangrijke reden voor ons zijn de synthetische allergenenvrije parfums.


Deze parfums zijn zo ontwikkeld dat zij geen van de 27 meest voorkomende allergene stoffen bevatten. Dus ook mensen met een parfum allergie kunnen bij ons voor een lekker geurende zeep terecht, zoals bijvoorbeeld witte thee zeep.

Voor alle parfumstoffen (plantaardige en synthetische) geldt overigens dat ze allergene stoffen kunnen bevatten.

Synthetische parfumstoffen staan de laatste tijd een beetje in een kwaad daglicht. Dit is naar mijn idee niet altijd terecht. Alle parfumstoffen moeten tegenwoordig voldoen aan de eisen van de Europese Commissie. De commissie heeft de grondstoffen van parfum (en vele andere grondstoffen) onderzocht en aangegeven welke stoffen veilig gebruikt kunnen worden. Voor welke stoffen beperkingen gelden en welke stoffen verboden zijn in de EU. Maar er zijn nog steeds (parfum) stoffen waarnaar nog onderzoek loopt en waarvoor nog geen veiligheidseisen zijn opgesteld.


Een ander punt dat ik hier toch even wil noemen is het gebruik van synthetische parfums geproduceerd in Amerika. Uit eigen ervaring weet ik dat deze parfums niet altijd voldoen aan de Europese wetgeving. Wij hebben lekker ruikende parfums uit Amerika niet kunnen gebruiken omdat er verboden stoffen in zaten. Dus het blijft wel altijd opletten!


Wij selecteren onze synthetische parfumstoffen zorgvuldig en zij zijn altijd getoetst door een onafhankelijke microbioloog op veiligheid en de eisen van de Europese Commissie.

In het volgende blog-artikel ga ik dieper in op de plantaardige parfumstoffen ofwel etherische oliën.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zeepziederij aan het IJ

bottom of page